Filtrera
Sortera efter:

Senaste (desc)

Centralt innehåll

Året runt i naturen:

Kropp och hälsa:

Kraft och rörelse:

Material och ämnen i vår omgivning:

Berättelser om natur och naturvetenskap:

Metoder och arbetssätt:

Material och ämnen:

Systematiska undersökningar:

Användningsområde

Årskurs F-3

Biologi

11 uppladdningar

Sortera efter:

Senaste (desc)

  • Bondgården Årskurs F-3
    Ett arbetshäfte om bondgården med djur och diverse.
    VS
    MasterTeacher
    Viktoria Sehlin
  • SÄLG, BJÖRK, ASP och ALM. Vet du hur vinterknopparna ser ut? Gissa här och få svaret! Den här pdf-filen kan du skriva ut och klippa isär sida för sida (placera i plastfickor) och göra en liten bok av! Du får också använda mina handritade teckningar på sista sidan. -Filmen hittar du på YouTube. Sök på "Knoppisar i träden...."
    Användarbild
    MasterTeacher
    Kerstin Riedel
  • Känner du igen våra vanligaste knoppar från tussilago, blåsippa och vitsippa! Hur kan de komma upp så tidigt? När bildades de och varför?
    Användarbild
    MasterTeacher
    Kerstin Riedel
  • ASK, EK, RÖNN och LÖNN. Vet du hur vinterknopparna ser ut? Gissa här och få svaret! Den här pdf-filen kan du skriva ut och klippa isär sida för sida (placera i plastfickor) och göra en liten bok av! Du får också använda mina handritade teckningar på sista sidan. -Filmen hittar du på YouTube. Sök på "Knoppisar i träden...."
    Användarbild
    MasterTeacher
    Kerstin Riedel
  • Ordgömma med begrepp som rör skogen
    Användarbild
    MasterTeacher
    Hannah Vacietis
  • Fjärilens faser Årskurs F-3
    Vi började med GOTD. (Grej of the day) ledtråd "Fladdrande förändringskonstnär" Barnen fick gissa vad det kunde vara, de var så nyfikna och gissade på många olika saker. Dag 2 presentation, film, vi skrev fakta och ritade. Vi målade de olika pasta formerna. Dag 3 Fjärilens faster med pasta, EPA (enskilt, par och alla) Alla fick sorterarna och namnge. Par visa och berätta samt lyssna, alla i klassen. Rita, skriva och limma fast. Samtal olika är bra. Rocka sockorna, Unika fjärilar. Symmetri (MA)
    KL
    MasterTeacher
    Katalin Lundmark
  • Havet Årskurs F-3
    Npf anpassat material med bildstöd. Djur och växter i närmiljön. Vattnets betydelse för liv på jorden. Haven täcker 70 procent av vår planet. Hur vi hanterar våra hav är avgörande för mänskligheten och för att balansera effekterna av klimatförändringarna. Det globala målet för hållbar utveckling, mål 14: Bevara och nyttja haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt för en hållbar utveckling
    Användarbild
    MasterTeacher
    Helen Lindmark
  • Bondgården Får Årskurs F-3
    Vi arbetade med flera av djuren på bondgården. Vi såg på filmer, läste faktaböcker och hade genomgångar om de olika djuren. Vi har gjort en digital bok på NE Berätta. Barnen fick spela in lätet, hela klassen försökte härma hur fåret låter. Vi skrev en kort fakta text, sparade ett foto från google och la in samt ritade egna bilder på ipaden. Vi gjorde också en bilduppgift till varje djur. Barnen var mycket engagerade och lärde sig de olika delarna ganska snabbt och kunde överföra kunskapen.
    KL
    MasterTeacher
    Katalin Lundmark
  • Vi började med att gissa på GOTD. Genomgång av presentationen. Alla barn fick måla, klippa, skriva och limma ihop sin grodbok. Jobbade med åk 1. Det är många instruktioner.... Viktigt att man visar innan man limmar fast. Vi sjöng också små grodorna.
    KL
    MasterTeacher
    Katalin Lundmark
  • Fråga eleverna om vilket ämne de tycker är viktigt (t.ex. miljön/svenska djur/multiolikation etc) Vi tar miljön som ett exempel. Skriv upp"miljön" på tavlan. Eleverna får säga vad de tänker på när de hör ordet miljö. Skriv upp stödorden på tavlan. . Ni tillsammans gör meningar utifrån orden Räkna vokalerna/konsonanterna etc Översätt till engelska Prata om vad texten handlaar om(no/so) Kom på en egen melodi eller ta en befintlig. Sätt ihop meningar med melodi. SJUNG tillsammans!
    JH
    MasterTeacher
    Johan Hedlund
  • Hur skapar vi en lärmiljö - en miljö där vi lär oss - anpassad efter våra olikheter och efter vad som ska göras?
    Användarbild
    MasterTeacher
    Magnus Blixt
  • Vi använder cookies för bästa upplevelse. Läs mer om vår cookiepolicy här.